Saturday, February 8, 2014

Vinkit meikkaukseen, osa 2: Silmämeikki

Sarjan toinen osa kertoo siis silmämeikistä ja siitä miten tehdä se kestäväksi ja kauniiksi! :)

Silmämeikkiin kuuluu:

-luomiväri
-ripsiväri
-silmien rajaus
-kulmat

Silmämeikin tarkoitus on tehostaa ja kirkastaa katsetta, mutta myös korostaa silmien väriä ja tuoda kolmiulotteisuutta. Luomiväreillä voidaan korostaa tai muuttaa silmien muotoa sekä vahvistaa niiden luonnollista mallia. Yleensä halutaan suurentaa silmiä ja syventää katsetta. Voit valita silmämeikin värisävyn omien silmiesi värin perusteella sukulaisväreistä tai vastaväreistä. Sukulaisväreillä saadaan harmoninen kokonaisuus, josta mikään väri ei nouse esiin. Vastaväreillä sen sijaan korostetaan silmän omaa väriä. Musta ja valkoinen sopivat kaikille silmille kun taas harmaa sopii vihreisiin, sinisiin ja harmaisiin silmiin. Kiiltävä ja helmiäispitoinen luomiväri avartaa ja pullistaa, mutta myös korostaa ryppyjä. Mattaväri pienentää, muotoilee ja poistaa pulleutta. Vaalea väri korostaa ja suurentaa kun taas tumma väri häivyttää ja pienentää.
Luomivärin paikka määräytyy ylä- ja alaluomen mallin, silmien sijainnin ja muodon mukaan. Luomivärin häivyttämisellä tarkoitetaan sitä, että väri saadaan häipymään vähitellen aste asteelta voimakkaammasta hennommaksi niin, että se lopulta sulautuu ihon väriin tai toiseen väriin jättämättä rajoja. Luomen voit pohjustaa meikkivoiteella tai luomen pohjustusaineella. Tee pohjustuksen päälle vielä hyvä puuterointi, jotta värit levittyvät paremmin.
sukulaisvärit ja vastavärit
Klassiset päivämeikin värit luomissa ovat erilaiset vaaleat ja ruskeat sävyt. Aloita levittämällä vaaleaa luomiväriä koko luomelle vaahtomuoviaplikaattorilla tai luomivärin häivytyssiveltimellä. Levitä sitten vaaleanruskeaa väriä silmän ulkonurkkaan kolmiomaisesti varjostukseksi. Häivytä varjostus häivytyssiveltimellä ripsirajaan ja niin, että se nousee pehmeästi pitkin luomivakoa. Lisää nurkkaan tummanruskeaa luomiväriä ja häivytä reunat pehmeiksi. Painele halutessasi tummanruskeaa väriä myös alaluomelle aivan ripsirajaan. Varjostussiveltimellä tehdään silmän ulkonurkan ja alaluomen varjostus. Tee varjostus painelemalla luomiväriä siveltimestä iholle. 
Iltameikissä silmämeikin värit saavat olla tummat, voimakkaat, selkeät ja dramaattiset (helmiäistä, vaaleita, puhtaita ja värikkäitä värejä, mustaa, harmaata, vahvaa sinistä, lilaa, vihreää, kultaa, hopeaa..) Lisätessä varsinkin hyvin tummia luomivärejä, kannattaa tehdä poskille puuterijarrut lisäämällä isolla siveltimellä irtopuuteria meikkipohjan suojaksi! 
Ripsivärin tarkoitus on tummentaa ja korostaa ripsiä ja avata katsetta. Ripset kannattaa taivuttaa ennen ripsivärin lisäämistä. Suosituin väri on musta, mutta myös ruskea ja sininen ovat näyttäviä. Markkinoilla on myös vedenkestäviä ripsivärejä. Erilaisista harjoista tulee erilainen lopputulos. Ripsivärin levityksen jälkeen erottele ripset ripsiharjalla. Yleensä ripsiväriä käytetään vain yläripsissä, mutta halutessasi voit lisätä sitä myös hieman alaripsiin. Varo kuitenkin, ettei se korosta tummia silmänalusia! 
Silmien rajauksen tarkoituksena on terävöittää silmiä ja tuoda niitä esille. Se myös muotoilee, pidentää ja suurentaa silmää. Hyviä värejä rajaukseen ovat musta, tummanruskea, ruskea ja harmaa. Rajaustyylejä on monia. Päivämeikissä rajauksia ei aina välttämättä edes tarvita, mutta iltameikissä ne saavat olla vahvat ja selkeät. Siinä voi käyttää myös sisä- ja ulkorajausta. Rajauksia voi tehdä nestemäisellä rajausvärillä eli eyelinerilla tai silmämeikkikynällä eli kajalilla. Nestemäisellä rajauksella saadaan tarkka ja tasainen lopputulos ja se sopii erityisesti juhlameikkiin. Silmämeikkikynällä sen sijaan voidaan aloittaa silmän muotoilu rajaamalla yläripsen tyvi tarkasti. Markkinoilla on myös geelimäisiä ja kakkumaisia rajausvärejä, joita levitetään ohuella rajaussiveltimellä. Aloita rajaus silmän ulkonurkasta. Etene pienin vedoin, älä yritä tehdä koko rajausta yhdellä vedolla. Pidä rajaus matalana ja ohuena, jotta silmän muoto ei pyöristy. Rajauksesta saat kauniin kun lisäät silmän ulkonurkkaan kapenevan kissamaisen hännän.
Kulmakarvojen meikkaaminen on tärkeä osa kaunista ja huoliteltua meikkiä, oli se sitten päivä- tai juhlameikki. Kulmakarvat antavat kasvoille "kehykset", rajaavat silmämeikin ja antavat katseeseen voimaa. Etenkin vanhemman naisen meikissä kulmien meikkaaminen on tärkeää, koska se antaa ryhtiä ilmeeseen ja kohottaa katsetta. Kulmakarvojen väri tulisi olla lähellä hiusten väriä, mutta toisaalta, mitä tummempi ja vahvempi muu meikki on, tulisi kulmien värin seurata mukana ja olla myös tummat. Toisinsanoen esimerkiksi iltameikissä kulmat saavat olla vahvemmat ja selkeämmät kuin päivämeikissä. Iltameikissä voi myös kokeilla muotoilla kulmia hieman erilaisiksi kuin perus päivämeikissä. Älä kuitenkaan tee kulmia liian pitkälle tai alas, silloin ilme muuttuu surulliseksi. Liian pyöreiksi tehdyt kulmat taas tekevät ilmeestä hämmästyneen. Liian lähellä toisiaan olevat kulmat tekevät vihaisen ilmeen. Sopiva kulmakarvan alkukohta onkin silmän sisänurkan kohdalla tai hieman sivulle silmään päin. Siistiin kulmakarvameikkiin kuuluu myös kulmien siistiminen esimerkiksi nyppimällä. Kulmakarvaväri voi olla puuterimainen tai kynän muodossa. Aloita kulmien meikkaaminen harjaamalla ne kerran yläviistoon ja levitä sitten väriä kynällä tai viistopäisellä kulmakarvasiveltimellä kulmakarvan alkuosaan. Väritä sitten keskiosa. Viimeistele loppuosa kaventamalla kulmakarvan muotoa. Kulmakarvan tulisi loppua linjassa silmän ulkonurkan ja nenänpielen kanssa. 

Siinä kaikki tällä kertaa, kolmas osa tulossa piakkoin! :)

-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥