Sunday, March 30, 2014

Syntisen suklainen gluteeniton mutakakku

Vaikka nyt itse sanonkin, tämän kehitelmän myötä taisin nousta ihan uudelle tasolle leipomisessa! :) Selailin netistä muutamia mutakakkuohjeita ja yhdistelin ja mittailin ja mietin ja sain aikaan ihkaoman todella suklaisen (ja vieläpä gluteenittoman) mutakakun. Ja tämä on loppujenlopuksi niin helppo tehdä, että jokainen voi tällaisen pyöräyttää vaikka yllätysvieraalle. Tietenkin jos vain suklaata sattuu löytymään :) Tämä mutakakku on siis gluteeniton, vehnätön ja maidoton. Ja pähkinätön jos nyt tarkoiksi aletaan :D Kaloreita kyllä taitaa olla huimasti, koska reseptissä on paljon suklaata. Käyttämäni suklaan kilokalorit sataa grammaa kohden ovat 490. Hirssijauhoissa kilokaloreita on sadassa grammassa 344. Hiilihydraatteja hirssijauhoissa on 69,6 g / 100 g ja suklaassa 53 g / 100 g. Kakkua maistaessaan jo huomaa ettei tää ole mitään kevythöttöä - eikä pidäkään olla! :) 
Gluteeniton mutakakku

kakku
-300 g tummaa suklaata
-3 rkl hirssijauhoja
-100 g luomuvoita
-4 munaa
-0,5 dl sokeria (jätä halutessasi pois)
-ripaus suolaa

koristeluun
-Valio A+ luomu lisäaineetonta vadelmajogurttia
-luomu kookoslastuja
 1. Sulata voi ja suklaa kattilassa, syö muutama suklaapala ;)
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keskenään keltuaiset, suola ja sokeri. Lisää suklaaseokseen.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää se taikinaan. 
4. Voitele (ja halutessasi korppujauhota) matala kakku- tai piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kakku kuuluu ja pitääkin jäädä keskeltä hieman kosteaksi! :)
5. Anna jäähtyä, leikkaa pala ja nauti vadelmajogurtin ja kookoslastujen kera. Jogurtin kanssa kakku ei enää tietenkään ole maidoton, mutta sen voi korvata haluamallaan tavalla :) Itse kokeilin kakkua myös mangososeen kanssa ja herkkua oli!
Suklaissa kannattaa muuten olla tarkkana gluteenin kanssa, jos leipoo esimerkiksi keliaakikolle, sillä joissakin suklaissa on merkintä "Saattaa sisältää gluteenia". Käyttämässäni suklaassa näin lukee, mutta onneksi itselläni ei ole mitään terveydellistä syytä välttää gluteenia :)


Sunnuntaiterkuin, 
Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥