Gluteeniton mutakakku
kakku
-300 g tummaa suklaata
-3 rkl hirssijauhoja
-100 g luomuvoita
-4 munaa
-0,5 dl sokeria (jätä halutessasi pois)
-ripaus suolaa
koristeluun
-Valio A+ luomu lisäaineetonta vadelmajogurttia
-luomu kookoslastuja
1. Sulata voi ja suklaa kattilassa, syö muutama suklaapala ;)2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keskenään keltuaiset, suola ja sokeri. Lisää suklaaseokseen.
3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää se taikinaan.
4. Voitele (ja halutessasi korppujauhota) matala kakku- tai piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kakku kuuluu ja pitääkin jäädä keskeltä hieman kosteaksi! :)
5. Anna jäähtyä, leikkaa pala ja nauti vadelmajogurtin ja kookoslastujen kera. Jogurtin kanssa kakku ei enää tietenkään ole maidoton, mutta sen voi korvata haluamallaan tavalla :) Itse kokeilin kakkua myös mangososeen kanssa ja herkkua oli!
Suklaissa kannattaa muuten olla tarkkana gluteenin kanssa, jos leipoo esimerkiksi keliaakikolle, sillä joissakin suklaissa on merkintä "Saattaa sisältää gluteenia". Käyttämässäni suklaassa näin lukee, mutta onneksi itselläni ei ole mitään terveydellistä syytä välttää gluteenia :)
Sunnuntaiterkuin,
Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥