Friday, March 14, 2014

Gluteenittomat kookoskeksit ja minimuffinssit

YHTEISTYÖPOSTAUS GLUTEENITTOMAN MAAILMAN KANSSA

Kerroin täällä saaneeni Oriola Oy:ltä makoisan tuotepaketin, jonka tuotteita olisi suunnitelmissa testata. Ensimmäisinä vuoron saivat Les Recettes de Célianen muffinssit ja keksit :)
Mini marble muffins eli tiikerikakkumuffinssit, 210 g

Ihanat pienet muffinssit ovat yksittäispakattuja ja niitä on pussissa 9 kappaletta. Tämä on gluteeniton ja maidoton tuote, mutta kananmunaa tuotteesta löytyy. Nämä ovat riisijauhopohjaisia ja sisältävät suklaata ja kaakaota. Maininta on myös siitä, että voivat sisältää jäämiä pähkinästä. Yksittäispakkaaminen on hyvä idea, sillä jokainen muffini pysyy pehmeänä vaikka pussin olisi jo avannut, mutta kaikkia ei syödä heti. Yhdessä muffinissa on 105 kilokaloria. Tykkään näistä kyllä, mutta ne ovat ehkä hieman liian kuivia mun makuun. Ainesosaluettelokin on melko pitkä ja sieltä löytyy kaikenlaisia tärkkelyksiä, klorideja ja lesitiinejä. Vaikka tämän merkin tuotteet on valmistettu ilman väri- ja säilöntäaineita tulee silti mietittyä, tarvitaanko niihin oikeasti silti noin paljon kaikkia aineita. Mutta maku näissä on hyvä ja uskon, että nämä ovat näppäriä varsinkin keliaakikoille! :) Saatanpa joskus vielä itsekin näitä ostaa!
Ravintosisältö / 100 g näyttää tältä:

energiaa 437 kcal
 proteiinia 23,3 g
 hiilihydraattia 51,0 g
 rasvaa 4,9 g
Ja ainesosaluettelo tältä:

kananmuna, kovettamaton palmuöljy, sokeri, riisijauho, perunatärkkelys, suklaa (3%) (kaakao 67%, ruokosokeri, kaakaovoi 8%, vaniljajauhe), glukoosisiirappi (maissi), dekstroosi, suklaanmakuinen täyte (2%) (sokeri, vesi, fruktoosi, kovettamaton palmuöljy, inuliini, kosteudensitoja: glyseriini, kaakaojauhe, munanvalkuainen, hyytelöimisaineet: pektiini ja natriumalginaatti, aromiaine, happamuudensäätöaineet: kalsiumfosfaatti ja kalsiumkloridi), riisitärkkelys, sakeutusaine: guarkumi, suola, stabilointiaine: glyseriini, emulgointiaine: rapsilesitiini, nostatusaineet: natriumbikarbonaatti, dinatriumdifosfaatti ja kalsiumfosfaatti, aromiaineet

Coconut biscuits eli kookoskeksit, 150 g

Nämäkin ovat gluteenittomia ja maidottomia sekä lisäksi luomua. Kananmunaa näissä ei ole käytetty, mutta saattavat silti sisältää jäämiä kananmunasta ja pähkinästä. Laatikossa on 4 pakettia, joissa jokaisessa on 4 keksiä. Nämä ovat riisijauhopohjaisia keksejä, jotka sisältävät 10% luomu-kookoshiutaleita. Gluteenittoman maailman nettisivut kirjoittavat näiden olevan rapeita ja herkullisia - ja sitä ne todella ovat! :) Ihanan rapeita ja rouskuvia. Rakastan muutenkin kaikkea kookokseen liittyvää. Nämä taitavat olla nykyään suosikkikeksejäni! Yhdessä paketissa eli neljässä keksissä kaloreita on 190. Ainesosaluettelo ei näissä ole onneksi yhtä pitkä kuin muffinsseissa, mutta löytyy näistäkin muutamia omituisen kuuluisia aineita. 
Ravintosisältö / 100 g:

energiaa 506 kcal
 proteiinia 6,1 g
 hiilihydraattia 66,9 g
 rasvaa 23,8 g
 kuitua 2,1 g

Ainesosaluettelo: 

riisijauho*, ruskea ruokosokeri*, kovettamaton palmuöljy*, perunatärkkelys*, riisimaito*, raastettu kookos* (10%), glukoosisiirappi* (maissi), suola, luontainen aromi*, sakeutusaine: guarkumi*, emulgointiaine: auringonkukkalesitiini
* luomu
Tästä pääset Gluteenittoman maailman nettisivuille, jotka kertovat tästä kyseisestä sarjasta ja tästä sarjan omille sivuille :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥