Sämpylät valmistuvat tällä ohjeella kaksinkertaisena, mutta taikinasta jätimme pois seesaminnsiemenet ja ripottelimme niitä "kansi"sämpylän päälle unikonsiementen sijaan. Muotoile taikinasta reilun kokoisia palloja uunipellille ja litistä sen verran, että saat aikaan sämpylän puolikkaita. Eli ei yhtä kokonaista möllykkää, joka halkaistaisiin vaan ala- ja yläpuolet erikseen :) Paista puolikkaita uunissa 200 asteessa noin 25 min tai kunnes ovat sopivan kypsiä.
Hampurilaispihveihin tarvitset:
-naudan jauhelihaa
-1 kananmuna
-suolaa ja pippuria
-pari murskattua valkosipulinkynttä
-kuivattua basilikaa
-silputtua sipulia
-halutessasi muita mausteita tms.
Meillä jauhelihapihvit tehdään yleensä uunissa, mutta pannulla niistä varmasti tulee mehevämpiä :)
Hampparin väliin voi sitten pihvin lisäksi laittaa mitä vain itse haluaa :) Meidän hampurilaisissa oli mukana tomaattia, salaattia, cheddar-juustoa ja valkosipulikastiketta. Toki, jos haluaa vielä terveellisemmän hampurilaisen, niin kannattaa jättää rasvaiset cheddarit ja kastikkeet pois tai korvata haluamallaan tavalla :)
-Essi
No comments:
Post a Comment
Thanks for your comment! ♥