Monday, March 17, 2014

DIY-hampurilaiset

Siitä on jo aika kauan kun tehtiin näitä Markuksen kanssa, mutta koska oon postannu niin paljon muitakin reseptejä niin näiden aika on vasta nyt :) Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! Tässä siis maukkaampi ja terveellisempi vaihtoehto hese- ja mäkkimätöille! Siis oikeesti, ainakin mun suussa nää maistuu paljon paremmilta kuin ne "oikeet" hampparit, vaikka itse sanonkin :D
Sämpylät valmistuvat tällä ohjeella kaksinkertaisena, mutta taikinasta jätimme pois seesaminnsiemenet ja ripottelimme niitä "kansi"sämpylän päälle unikonsiementen sijaan. Muotoile taikinasta reilun kokoisia palloja uunipellille ja litistä sen verran, että saat aikaan sämpylän puolikkaita. Eli ei yhtä kokonaista möllykkää, joka halkaistaisiin vaan ala- ja yläpuolet erikseen :) Paista puolikkaita uunissa 200 asteessa noin 25 min tai kunnes ovat sopivan kypsiä. 
Hampurilaispihveihin tarvitset:

-naudan jauhelihaa
-1 kananmuna
-suolaa ja pippuria
-pari murskattua valkosipulinkynttä
-kuivattua basilikaa
-silputtua sipulia
-halutessasi muita mausteita tms.

Meillä jauhelihapihvit tehdään yleensä uunissa, mutta pannulla niistä varmasti tulee mehevämpiä :)
Hampparin väliin voi sitten pihvin lisäksi laittaa mitä vain itse haluaa :) Meidän hampurilaisissa oli mukana tomaattia, salaattia, cheddar-juustoa ja valkosipulikastiketta. Toki, jos haluaa vielä terveellisemmän hampurilaisen, niin kannattaa jättää rasvaiset cheddarit ja kastikkeet pois tai korvata haluamallaan tavalla :)


-Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥