Thursday, April 3, 2014

Schnitzer gluteeniton maissispaghetti

YHTEISTYÖPOSTAUS GLUTEENITTOMAN MAAILMAN KANSSA

Tällä kertaa testivuorossa näytepaketista on Schnitzer-merkkinen täysjyvämaissijauhosta valmistettu gluteeniton luomuspaghetti. Sen keittoaika on noin 7 minuuttia ja sen maku on mieto. (Itse en ainakaan huomannut eroa tavalliseen vehnästä valmistettuun pastaan tai spaghettiin)
200 gramman paketissa on kätevästi neljä rullaa :) Ainesosaluettelo on ihanan simppeli: 96% täysjyvämaissijauho*, perunahiutaleet* Suolapitoisuus 0,5% (*luomu)

Ihmettelin vaan mielessäni laatikon tekstiä lukiessani että eikö spaghetin tekoon tarvita vettä? Että nuo kaksi ainesosaa saataisiin sekaisin :D Luulisi, että vesi olisi välttämätön, mutta ei sitä ole luettelon mukaan käytetty ollenkaan. Myöskään suolaa ei ole käytetty, mutta suolapitoisuus on 0,5%. Liekö sitten maississa tai perunahiutaleissa sen verran suolaa, että suolapitoisuus pitää kuitenkin mainita :) Ravintosisältö sataa grammaa kohden on seuraavanlainen:

energiaa 364 kcal
proteiinia 4,3 g
hiilihydraattia 83 g
rasvaa 1,3 g
ravintokuitua 1,5 g
natriumia 0,18 g
Muuta vikaa en tästä spaghetista löydä kuin että se katkeili helposti. Tai sitten sekoitin liian rajusti tms :D Spaghetista valmistimme herkullista lisäämällä kahden keitetyn spaghettirullan kaveriksi seuraavia aineksia:

(2 annosta)

pätkä purjoa
puolikas punainen paprika
pari vartta kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl paseersattua tomaattia
1 dl ruokakermaa
Beef&Chef -mausteseosta
tuoretta silputtua rucolaa
Lisäksi teimme maukkaita lihapullia seuraavilla aineksilla:

naudan jauhelihaa
1 muna
juustoraastetta
kourallinen silputtua kevätsipulia
pari valkosipulinkynttä
pippuria
reilusti Beef&Chef -mausteseosta
Koristele tarjoiltava ruoka tuoreella silputulla rucolalla :)
Lisukkeina lautasellani Mimis versoseosta ja retiisiä :) Schnitzerin omille nettisivuille pääset tästä ja Gluteenittoman maailman Schnitzer-esittelysivulle tästä!


Terkuin Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥