Monday, April 28, 2014

Vinkit meikkaukseen, osa 3: Posket ja huulet

Sarjan kolmas ja samalla viimeinen osa kertoo vinkit siistin meikin viimeistelyyn. Vinkit meikkipohjan tekoon löydät täältä ja vinkit silmämeikin tekoon täältä :) Niiden jälkeen lisäämme meikkiin vielä seuraavat asiat:

-poskipuna (ja aurinkopuuteri)
-huulimeikki

Poskipuna antaa meikille kuin meikille naisellisen, viimeistellyn ja raikkaan loppusilauksen. Se myös piristää ilmettä. Klassinen poskipuna muotoilee kasvoja ja siihen saadaan myös lisättyä tyttömäisyyttä levittämällä punaa hennosti myös posken keskiosaan. Poskipunan värin valintaan vaikuttaa se, millainen on muun meikin värimaailma. Roosat ja pinkit poskipunat sopivat parhaiten yhteen kylmien huulipuna- ja luomivärisävyjen kanssa kun taas oranssipohjaiset poskipunat toimivat lämpimänsävyisessä meikissä. Vaaleaihoisille sopii parhaiten vanha roosa sekä nude ja sen sijaan tummalle ja päivettyneelle iholle sopii parhaiten aprikoosin sävyinen puna. Kaikille ihonsävyille sopivia sävyjä ovat persikka ja pinkki. Nude sopii myös keskivaalealle ihonsävylle. 

Poskipunia on saatavilla eri koostumuksissa. Puuterimainen poskipuna on klassinen ja se toimii missä tilanteessa tahansa. Se levitetään poskipunasiveltimellä. Puuterimaisista punista vaihtoehtoja löydät aivan mattaisista juhlavan kimaltaviin. Puuterimainen puna ei sovi hyvin kuivalle tai uurteiselle iholle. Voidemainen puna sopii sen sijaan voimakkaastikin uurteiselle iholle sekä ikääntyneelle iholle. Tämä creme-poskipuna levitetään töpöttelemällä meikkisienellä tai sormin. Ohuempi versio voidemaisesta poskipunasta on nestemäinen puna. Se antaa iholle hyvin luonnollisen sävyn. Se levitetään iholle joko sormin tai poskipunasiveltimellä. Varo kuitenkin lisäämästä liikaa. Tämä koostumus sopii myös kuivaihoisille. Saatavilla on myös puikkomaisia poskipunia, jotka ovat voidemaista punaa kuivempia ja kiinteämpiä. Punaa voi levittää poskelle suoraan puikosta ja sen jälkeen häivyttää se tasaiseksi sormilla. Tätä punaa on myös helppo lisätä meikin päälle päivän aikana, jos tarvetta. 
Poskipuna levitetään poskiluun ja poskikuopan puoleenväliin. Punauksen kuuluu liukua kevyesti pitkin poskiluun muotoa, korvan edestä lähtien. Posken keskiosan oikean kohdan saat nousemaan esiin hymyilemällä kevyesti. Poskipunan määrä kannattaa aina tarkistaa luonnonvalossa, koska jos meikkaat esim. hämärässä tai keinovalossa, tulee punaa todennäköisesti laitettua liikaa. Liika poskipuna tekee meikistä liian huomiota herättävän. Poskipunaa voi myös ja kannattaakin kerrostaa. Muista lopuksi aina tarkistaa punan määrä ja se, että puna on samalla korkeudella ja saman muotoinen molemmilla puolilla. Ilta- ja juhlameikissä puna saa olla voimakkaampi, mutta vältä maanläheisiä värejä ja suosi puhtaita ja viileitä sävyjä. Ikääntyneissä kasvoissa kannattaa varoa sutimasta punaa liian alas, koska se saattaa laskea ilmettä. Varo myös levittämästä punaa liian lähelle silmiä, silloin rypyt korostuvat! 

Aurinkopuuterilla iho saadaan hehkumaan ja sädehtimään kauniisti. Sen tarkoitus on tuoda kasvoille samansävyistä päivetystä ja lämpöä kuin auringonpaiste toisi. Aurinkopuuteri koostuu usein keltaoranssista, pronssinruskeasta ja kullan hohteesta. Aurinkopuuteria levitetään poskipäille ja hiusrajaan. Sitä voi sipaista myös olkapäille, decolteelle ja käsivarsiin tuomaan iholle tervettä hehkua. Muista, että liian oranssi aurinkopuuteri saa ihon näyttämään epäluonnolliselta! Levitä aurinkopuuteri isolla puuterisiveltimellä. 
Punatut huulet kertovat itsevarmuudesta. Huulipuna on ollut kauan naisten suosikkimeikkituote. Tällä hetkellä ovat muodissa naiselliset mutta luonnolliset huulet. Huulia voi korostaa myös muilla tavoilla kuin huulipunalla, kuten huulikiillolla. Huulten korostaminen tuo näyttävyyttä ja ennen kaikkea naisellisuutta. Huulet voivat usein olla kuitenkin hieman epäsymmetriset. Huulimeikin avulla huulten muotoa voidaan kuitenkin muuttaa. Punaiset sävyt ovat olleen suosiossa kautta aikojen, mutta nykyään sävy saa olla melkeinpä mikä tahansa. Kestosuosikkisävyinä toimivat pehmeät nudet sekä roosan sävyt ja erilaiset punaiset. Rohkeat kokeilevat oranssia ja kirkasta pinkkiä. Myös luumun ja kirsikan eri sävyt ovat aika ajoin suosiossa. Myös huulten oma väri vaikuttaa sävyn valintaan. Luonnostaan voimakkaasti punaisiin huuliin sopivat intensiiviset punasävyt kun taas hyvin vaaleisiin huuliin roosaan taittavat punat. Sinertäville huulille sopivat parhaiten lämpimän sävyiset punat. Värivalinnalla voi myös kertoa omasta asenteestaan. Lisäksi pinkit ja kylmät punaiset sävyt kirkastavat hampaiden valkoisuutta. Punia on saatavilla monissa eri koostumuksissa kuten: kiiltävä, hehkuva, matta, kermainen, kimaltava ja klassinen.  
Huulten meikkaamiseen riittä useimmiten vain itse huulipuna tai -kiilto, mutta jos haluat muokata huultesi muotoa, niin siihen on olemassa erilaisia työvälineitä. Niitä ovat huultenrajauskynä, huulipunasivellin, valokynä, huulipunan pohjustusaine sekä väritön rajauskynä. Huultenrajauskynällä huulten reuna-alueet saadaan rajattua oikeaan muotoon. Tämän meikkikynän koostumus on vahamainen ja se estää huulipunaa leviämästä huulten ympärillä oleviin pieniin juonteisiin. Valitse rajauskynän sävy niin, että se on mahdollisimman lähellä huulipunan sävyä. Näin varmistetaan, ettei rajaus korostu liikaa. Rajauskynällä voit myös pohjustaa koko huulet kevyesti. Levitä sitten huulipunaa huulipunasiveltimellä. Tämä sivellin tuo levitykseen tarkkuutta. Paina huulet kevyesti kasvopaperiin ja lisää sen jälkeen toinen kerros punaa. Valokynällä huulia saadaan halutessa pullistettua kevyesti. Sitä sipaistaan huulten reunoille ennen rajausta. Huulipunan pohjustusaine on paikallaan erityisesti ilta- ja juhlameikeissä kuin myös ikääntyneiden huulten meikissä. Pohjustusaine tasoittaa huulia, jolloin puna levittyy niihin paremmin. Väritöntä rajauskynää käytetään kun tehdään tummaa tai voimakkaan punaista huulimeikkiä. Silloin on tärkeää, ettei puna karkaile huulten rajojen ympärille ja huulten reunat ovat tasaiset. Tätä väritöntä rajausta käytetään ennen varsinaista rajausta. Ilta- ja juhlameikissä voi käyttää voimakkaita, kirkkaita, sähäköitä, sinisellä taivutettuja sävyjä. Tässä meikissä voi myös käyttää kiiltoa ja kimallusta. Rajaus voi myös olla hieman tummempi kuin itse huulipuna. 

Tässä siis sarjan viimeinen osa, mutta älkää huoliko - lisää kauneusjuttuja tulossa ;) Mitä piditte tästä sarjasta ja oliko tästä hyötyä teille? :)


Maanantaiterkuin,
Essi

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! ♥